30. December 2020

Tack alla för ett gott samarbete under det gångna året. Covid 19 har verkligen gett oss alla utmaningar av ett alldeles nytt och särskild slag. Ni som förlorat anhöriga skickar vi många Bamsekramar till. Vi hoppas på att det nya året gör det något lättare för oss alla.

Det är en fröjd och ett privilegium att få arbeta med era underbara barn och få se dem växa upp. Verksamheten i våra förskolor flyter på riktigt bra och trivseln är på topp: barnen är glada, personalen trivs med sitt arbete och ledarna ser hur allt utvecklas i rätt riktning.

Tiden som vi fått ha med er alla på Förskolan Jylland lider mot sitt slut och verksamheten flyttar över till nya lokaler på Själlandsgatan 145 i Kista den 18. januari 2021. Veckorna 1 och 2 in på det nya året är det mycket förberedelser som ska ske både vad gäller själva flytten av möbler och inventarier men även kontroll av säkerhet, rutiner och alla de små detaljer som rör allt från byte av lås eller flytt av brevlådor. Vi hoppas på fortsatt gott samarbete och tackar er alla för förståelse ifall det upplevs lite rörigt under dessa veckor. Renovering av Förskolan Kotkas lokaler och ventilationssystem har inte ännu fått något startdatum, vilket gör att vi får återkomma med datum så fort det blir aktuellt.

6. December 2020

Flytt av vår verksamhet Förskolan Jylland till tillfälliga evakueringslokaler vid Ärvinge fotbollsplan beräknas ske 31. januari 2021. Vi håller tummarna för att detta datum håller! Beräknad tid för verksamhet i dessa tillfälliga lokaler är fram 30. augusti 2022. Därefter ska vi flytta till de permanenta lokalerna för NY FÖRSKOLA igen. Uppdateringar sker hädanefter fortlöpande även på hemsidan.

29. Maj 2020

Nyheter om våra lokaler

Våra lokaler på Jyllandsgatan kommer att genomgå en fantastiskt spännande utveckling och förändring! Hösten 2022 beräknas nya hyreslägenheter, studentbostäder – och NY FÖRSKOLA vara inflyttningsklara. Detta tycker vi är jätte spännande och ser verkligen framemot fräscha, moderna, ljusa och snygga lokaler med alldeles nya interiörer och en hel del nya inventarier. Under byggtiden hoppas vi på er förståelse för stöket kring kvarteret. Vår verksamhet håller fortsatt hög kvalité trots omständigheterna men skall självklart evakueras från nuvarande plats inom kort. Fastighetsägaren Anholt Kista Fastighets AB kommer tillsammans med oss se till att verksamhetens barn får en så smidig och säker övergång som krävs. Evakueringen kommer att ske i september i tillfälliga paviljonger i närheten till Ärvinge Fotbollsplan och lekparken Truddeluddan blir vår nya “lekgård”.

Våra lokaler på Kotkagatan fortsätter att utvecklas och fick som första steg nya uteförråd och utebelysning alldeles nyligen. I nästa skede (som startar i höst) påbörjas arbetet med ett helt nytt ventilationssystem och nya rumsfunktioner tas fram. Ingen extern evakuering kommer dock att ske. SISAB är fastighetsägaren och ser tillsammans med oss att en säker intern evakuering av avdelningarnas verksamheter sker successivt och i etapper. Arbetet beräknas vara klart till sommaren/hösten 2021. Även detta är vi glada för då våra barn är värda det absolut bästa!

Under bygget och renoveringarna fortsätter vi självfallet med mycket verksamhet utomhus. Vi fortsätter självklart även med den processande och producerande arbetsmetoden och skapandet av lek- och lärmiljöer inomhus som alla våra barn uppskattat så mycket.

24 Mars 2017

Presentation av förskolechefen

Hej alla Mångårdens föräldrar!
Jag har börjat arbeta på Mångårdens förskolor sedan november 2016 som förskollärare samt som biträdande förskolechef och april 2017 tar jag över förskolechef tjänsten på Mångårdens förskolor.

Jag är förskollärare i grund och botten och har läst olika ledarskapskurser vid olika universitet. Den första ledarskapskursen har jag läst vid Stockholms universitet “organisationspedagogik och ledarskap”. Jag har även gått på magisterutbildning “pedagogisk ledarskap”vid Uppsala universitet. Jag har lång arbetslivserfarenhet som förskollärare, pedagogisk handledare samt som förskolechef i kommunala och privata förskolor i stockholms olika orter. Jag har verksamhetens pedagogiska och organisatoriska ansvar och kommer att driva arbetet med att strukturera organisationen utifrån verksamhetens mål och framtidsvisioner.

Jag arbetar för att verksamheten ska vara en organisation där det ryms olika pedagogiska perspektiv och där barnen står i centrum. Det pedagogiska förhållningssättet ska genomsyra hela organisationen och verksamhetens alla aktörer ska bemötas med respekt, empati och lyhördhet. Intentionen är att ha en hållbar pedagogisk utveckling som är parallell med verksamhetens islamiska profil.

Jag har kontor på både Kotka och Jylland och jag ska fördela min arbetstid efter verksamhetens behov och rutiner.

Mina kontaktuppgifter är följande:
Tel: 070 960 63 45
Mail: hulya.yuksel@moongarden.se

Jag ser fram emot ett givande samarbete med er alla.

Med vänliga hälsningar!
Hülya Yuksel Cifci

2 november 2016

Nya avgiftsnivåer för maxtaxan
Från och med den 1 januari 2017 gäller nya avgiftsnivåer för maxtaxan. De har höjts i jämförelse med 2016. Avgiften för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg räknas utifrån hushållets avgiftsgrundande inkomst.
Klicka här för information

 

10 Maj 2016 – Viktig information till alla berörda angående branden på Förskolan Jylland

Al Salaam aleykom,

Viktig information till alla berörda ang. vår förskola i Kista:

  • Förskolan Jylland har brunnit i natt som följd av skadegörelse
  • Delar av lokalerna är kraftigt brand- och rökskadade
  • Det går ej att vistas i huset innan sanering kommit igång
  • Polisen har undersökt platsen och utredning har startats
  • Barn vars föräldrar MÅSTE  få omsorg för sina barn under morgondagen har evakuerings verksamhet på Fsk Kotka i Akalla. Övriga barn ombeds att stanna hemma. Personalen kontaktar alla berörda kring detta under dagen.

Vi har redan kommit i kontakt med och startat samverkan med Fastighetsägaren, Polisen, Utbildningsförvaltningen och Försäkringsbolaget för att skyndsamt lösa lokalfrågan för alla barnen. Mer arbete kring den fortsatta evakueringen, skaderegleringen och -saneringen sker under de närmaste dagarna.

Vi håller alla berörda föräldrar informerade om lägesutvecklingen per informationsblad, telefon och/eller e-post. Vid behov av mer info kring lämning och hämtning, vänligen kontakta barnets avdelning eller biträdande förskolechefer.

Med vänlig hälsning,
Ulla Parkkinen, vd

 

17 December 2014 – Öppet under jullovet endast på Kotka

Under tiden 22 December 9 Januari är verksamheten förlagd till Kotka. Föräldrarna från Jylland är välkomna till Kotkagatan den perioden.
Den 9:e Januari har Jylland helt stängt på grund av planeringsdag. Likaledes har Kotka stängt den 12:e Januari. Vid akut behov av barnomsorg under planeringsdagarna var god kontakta personalen.

Vi tackar för fint samarbete under 2014 och ser fram emot ett givande
2015 med Er! GOTT NYTT ÅR!

 

3 November 2014 – Gemensamt ansökningssystem i Stockholms stad

Stockholms stad inför nu ett nytt gemensamt ansökningssystem för att söka plats i både fristående och kommunal förskola och pedagogisk omsorg/familjedaghem.

Från 3 oktober kommer föräldrar att kunna söka även till fristående förskolor/pedagogisk omsorg via e-tjänsten Min barnomsorg på stockholm.se (e-legitimation krävs).

Vad innebär det för mig som redan ställt mitt barn i kö till förskolan?

Du som ansökt om plats för ditt barn i någon av våra verksamheter behöver prioritera max fem verksamheter bland dem du har valt. Detta kan du göra från och med 3 oktober.

Logga in i Min barnomsorg (Länk till annan webbplats, https://barnomsorg.stockholm.se/ )
(du behöver e-legitimation) och följ instruktionerna.

Stadens kontaktcenter kan svara på frågor om ansökningssystemet på telefon 508 00 508, och på mejl forskola@stockholm.se.

Du kan läsa mer om det gemensamma ansökningssystemet här: http://www.stockholm.se/forskola (länk)

 

10 Juni 2014 – Information om Mångårdens expansion och lediga förskoleplatser

Mångården har i 17 år bedrivit högkvalitativ omsorg och utbildning och vi är både glada och stolta att meddela alla våra föräldrar om att Mångården just nu genomgår en expansiv fas med både nya förskolor och nya avdelningar i vår förskoleverksamhet.

Cordoba International Scool har fått nya lokaler i Akalla och flyttar därmed ut sin verksamhet från lokalerna på Kotka. Detta innebär bland annat att vi kommer att uttöka med 2 nya förskoleavdelningar på Kotka.

Intresset för de nya förskoleplatserna på Kotka är jättestort men än så återstår ett fåtal platser  så först till kvarn principen gäller.

Känner ni till familjer/föräldrar som ni tror skulle vara intresserade av vår profil är? Ni jättevälkomna att informera dom om möjligheten att skriva in sina barn på de nya avdelningarna.

Har ni frågor så kontakta gärna Mutlu Karan
på 08 – 752 98 49 eller mutlu.karan@moongarden.se

Alla ansökningar sker via vår hemsida
www.moongarden.se under fliken “Ansökan”

Vi önskar alla våra barn och
föräldrar en trevlig sommar!

 

12 September 2013 – En nöjd förälder skriver en insändare om Mångården

“Mångården var perfekt – Jag heter Mariola och har en 5-åring på dagis där jag bor.
Efter som jag har inte har fast jobb har jag inte semester och behöver sommardagis.
Vårt dagis är stängt fyra veckor och jag måste därför ha min flicka på ett annat dagis då.
I år fick hon plats på en muslimsk förskola. Jag visste inte att det fanns sådana och chefen
för min flickas vanliga dagis hade inte nämnt för mig att detta dagis var muslimskt.
Jag tänkte ok, jag provar en vecka och sedan får vi se.

Och det visade sig att dagiset var perfekt. Personalen var trevlig och alla visste allt om
vad som hänt under dagen. Min flicka var glad och jag med. Tacka hela personalen
på Mångården för den här sommaren. Jag hoppas att Nelly får plats nästa år.”
Väldigt glad mamma – Tyck Till, Mitt i Kista, Tisdag 10 September 2013